Празан град је лако заузети: Зеленски о Одеси и Кијеву

0
руси

одеса експлозије

Празан град је лако заузети, изјавио је данас председник Украјине Владимир Зеленски коментаришући могућност евакуације Одесе и Кијева због сталних рестрикција струје, преноси Новоросинформ.

Зеленски је обећао да ће украјинске власти издржати до последњег да избегну евакуацију, али ће људи моћи сами да напусте градове ако желе.

„Када људи желе да оду, морају да оду – они то могу да приуште. И то је нормално. Свака особа штити државу, штити себе. Породица је такође део државе“, рекао је Зеленски.

Прочитајте још:  Опозиција обећава Пашињану да ће парализовати Јерменију у наредним данима - Трг републике поново "краси" вишехиљадни антивладин митинг
Истовремено је приметио да се плаши евакуације, јер би у овом случају руске трупе могле много брже да „заузму” велике градове.

“Држава треба да обезбеди коридоре и могућности за евакуацију. То је све. Али желим да вам кажем сигурно: ако је празан град, врло га је лако заузети”, додао је председник Украјине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *