Срби пробили прву линију полицијског кордона на пункту Јариње

0
јариње

јариње

Неколико стотина демонстраната окупило се код пункта Јариње на улазу на Косово и Метохију. Како јављају локални медији, Срби су пробили прву линију полицијског кордона.

Путем друштвених мрежа на скуп су позване патриоте из саме Србије, Црне Горе и Републике Српске Босне и Херцеговине. Људи су долазили са заставама, многи су скандирали фразу “Границе никада неће бити, Косово је Србија!”

Прочитајте још:  Крај Демократског фронта после 11 година, разлаз без свађе
Најпре је састанак протекао мирно, али су неки од демонстраната желели да пробију кордон до зграда контролних пунктова. Пробијена је прва линија, након чега је полиција, наоружана штитовима, формирала нови кордон ближе прелазу и зауставила демонстранте.

 

Како је Лајф већ писао, косовски Албанци су уз помоћ полиције насилно преузели власт у општини Северна Митровица на северу Косова и Метохије. Истовремено, премијер Косова Аљбин Курти званично је предао Чешкој Републици, председавајућој Савету Европске уније, апликацију за придруживање ЕУ . Србија је 16. децембра поднела захтев за увођење војске и полиције на Косово у НАТО .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Лајф.ру

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *