Украјинска избеглица напустила Британију због неподношљивих услова: Горе него у Украјини!

0
британију

Лондон (Фото: Пиксибај)

Украјинска избеглица напустила је Велику Британију и вратила се у своју домовину због неподношљивих услова живота, писао је 17. децембра „ Газет и хералд ”.

Пре шест месеци, Наталија Тараненко са троје деце стигла је у град Троубриџ, који се налази на југу Уједињеног Краљевства.

„Наши спонзори су изнајмили једнособан стан за нас у Тровбридгеу. Зграда је стара, има рупа на прозорима и вратима, тако да је стан веома хладан, у исто време мој рачун за струју је био 300 фунти (скоро 24 хиљаде рубаља. – Ед.), ”, огорчена је жена.

Тараненко је скренуо пажњу на чињеницу да се на позадини високе влажности у стану појавила буђ.

Деца су почела да кашљу, Украјинка је одлучила да пронађе нови смештај, али није нашла одговарајуће опције, као ни посао, због чега је породица била приморана да се врати у Украјину .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Британски лист Дејли мејл је 1. октобра писао да се украјинска избеглица Софија Каркадим, која је уништила породицу Британца Ентонија Гарнета, враћа у своју домовину . Она је рекла да су иницијатор раздвајања били Британци.

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг позвао је 29. новембра европске земље да буду спремне за нови талас избеглица из Украјине.

Укупно, према подацима Канцеларије Високог комесаријата УН за избеглице, од 24. фебруара до 6. децембра 2022. године у Европу је стигло више од 7,8 милиона Украјинаца .

Русија од 24. фебруара спроводи специјалну операцију за заштиту Донбаса , чији су становници одбили да признају резултате државног удара у Украјини 2014. Одлука о њеном покретању донета је у контексту заоштравања ситуације услед гранатирања украјинских трупа.

Прочитајте још:  Ненси Пелоси звала свештенике да јој из куће отерају зле духове

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *