Русија ће обучавати белоруске пилоте авиона преуређене за нуклеарни терет

0

Руски авион (Фото: mil. ru)

Русија ће наставити да обучава посаде за авионе белоруског ваздухопловства, преуређене за потенцијалну употребу муниције са нуклеарним теретом, рекао је руски председник Владимир Путин на конференцији за новинаре после састанка са белоруским колегом Александром Лукашенком у понедељак.

„Сматрам могућим да се настави са применом предлога белоруског председника о обуци белоруских борбених авиона који су већ обновљени за потенцијалну употребу ваздушне муниције са специјалним носивим теретом“, рекао је руски лидер.

Путин је подвукао да „овај облик сарадње није наш изум“.

„САД, на пример, деценијама спроводе сличне мере са својим НАТО савезницима“, рекао је руски председник.

Према речима руског лидера, „такве координисане мере су изузетно важне због напете ситуације на спољној граници државе Уније“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Лукашенко је у јуну понудио Путину да предузме симетричне војне мере као одговор на западне акције, тражећи од Русије да помогне у надоградњи белоруских војних авиона како би били способни да носе нуклеарне бојеве главе. У августу је Лукашенко рекао новинарима да је „све спремно“.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *