Кијев већ други дан без струје, ситуација постаје катастрофална

0
кијев

Град Кијев и већина Кијевске области већ други дан је без струје, и ситуација постаје катастрофална, преноси Политнавигатор.

Према речима градоначелника Кијева Виталија Кличка, од јутра је 10 котларница било без стабилног снабдевања струјом, због чега градоначелник главног града објављује адресе грејних места за локално становништво.

А генерални директор енергетске компаније ИАСНО Сергеј Ковалчук ​​рекао је да сада струје има довољно за само 20 одсто становништва.

Тешка ситуација се развила и око Кијева – како у оближњим селима, тако и у сателитским градовима Буча Ирпен, Готостомел, Бојарка и друга насеља. У многима од њих нема светлости дуже од једног дана.

Прочитајте још:  Још страних плаћеника долази у Украјину, Министарство одбране ће ускоро обзнанити неке
Истовремено, ДТЕК, највећа приватна енергетска компанија у Украјини, саопштила је да не могу дати ни приближан временски оквир за обнављање снабдевања електричном енергијом у Кијевској области.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Разумемо колико вам је тешко да останете без струје, али ово је неопходан корак за балансирање електроенергетског система и избегавање кварова опреме. Ситуација је и даље тешка, али електроенергетици чине све да брзо стабилизују ситуацију и врате несметано напајање свим домовима“, саопштио је ДТЕК.

Прочитајте још:  Украјински конзул бесан: У Црној Гори одржан форум подршке СВО
Поред тога, јутрос је у кијевској јавности објављено о најјачим ударима струје, због којих су почели кварови у раду престоничког метроа.

„Због изненадних падова напона, кретање возова дуж црвене линије метроа врши се са станице. “Академгородок” до станице. „Арсенал”. Кретање земаљског дела је обустављено, односно станице Леснаја, Чернихивска, Дарница и Левобережна привремено су затворене за улазак“, саопштила је градска управа Кијева.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *