Синдикати Зиђина припремају масовне радничке протесте

0

Foto: Srbija Ziđin Koper

Менаџмент кинеске компаније Зиђин Купер у Бору није прихватио захтев свих синдиката у тој фирми да повуче свој нови правилник о раду од 15. децембра због чега ће синдикати сутра јавно најавити масовне радничке протесте, сазнаје портал Независност.орг.

Синдикати запослених у Зиђину организоваће сутра (среда 21. децембар) конференцију за новинаре испред зграде дирекције компаније у Бору на којој ће саопштити своје намере.

Подсећамо да су синдикалне организације ове компаније 16. децембра обавестиле Владу и ресорна министарства привреде, енергетике и рада да је пословодство Зиђин Купера донело нови правилник о раду којим се радницима знатно умањују зараде и друга права, чиме је послодавац прекинуо преговоре за закључивање колективног уговора.

Синдикати су затражили да из Владе хитно реагују и закажу састанак с послодавцем како би се спорни акт ставио ван снаге и наставили једнострано прекинути преговори о закључењу колективног уговора у складу са ранијим Правилником о раду из јуна 2021. године.

Данас

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *