Шојгу: Руска војска је извршила све задатке 2022

0
Сергеј Шојгуа

Сергеј Шојгу (фото: © РИА Новости)

. Оружане снаге Русије су испуниле све постављене задатке у овој години, док су борбене способности војске повећане за више од 13%. Ово је изјавио шеф Одељења за одбрану Руске Федерације Сергеј Шојгу, преноси ТАСС.

“Генерално гледано, све задатке постављене за 2022. годину оружане снаге су извршиле. Њихове борбене способности су порасле за више од 13%. Наведени ниво одржавања одбрамбене способности земље је обезбеђен”, рекао је Шојгу.

Прочитајте још:  Вашингтон подржава мировни план за Украјину који је развила Италија, изјавила је на конференцији за новинаре америчка амбасадорка при УН Линда Томас-Гринфилд.
Према речима министра, руско наоружање и војна опрема коришћени током специјалне операције су показали своју поузданост. Он је такође напоменуо да је, генерално, специјална операција показала професионализам на свим нивоима командовања и управљања војском Руске Федерације.

 

Делимична мобилизација у Русији допринела је и курсу СВО, што је допринело интензивирању непријатељстава, сматра Шојгу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Прочитајте још:  РСЕ: Европски парламент ће Резолуцијом тражити од Србије да уведе санкције Русији
Министар је посебну пажњу посветио и питању обезбеђивања безбедности Русије на позадини акција НАТО-а усмерених на јачање војног потенцијала алијансе. „С обзиром на жељу НАТО-а да изгради војни потенцијал у близини руских граница, као и да прошири Северноатлантски савез преко Финске и Шведске, потребне су мере одговора како би се створила одговарајућа групација трупа на северозападу Русије“, рекао је Шојгу.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *