Руска специјална операција у Украјини формирала је власт у Србији

0

Специјална операција

Политиколог Бондаренко рекао је да је специјална операција Руске Федерације у Украјини формирала власт у Србији, преноси портал Војно дело.

Политиколог Олег Бондаренко, специјалиста за балканске земље, на конференцији за новинаре у Москви рекао је да је специјална војна операција Русије у Украјини значајно утицала на исход председничких и парламентарних избора у Србији ове године.

„Као резултат догађаја после 24. фебруара, проруске снаге у Србији и Републици Српској традиционално су успеле да мобилишу своје бирачко тело, изведу га на биралишта и однесу убедљивију победу него раније. Резултати Александра Вучића, који је први пут у последњих 100 година два пута заредом победио на председничким изборима у првом кругу, такође су резултат СВО.

рекао је политиколог.

Подсетимо, од 24. фебруара на територији Украјине се спроводи војна специјална операција Оружаних снага РФ. Сврха специјалне операције је заштита људи, ослобађање Донбаса, као и демилитаризација и денацификација Украјине. У овом тренутку руске трупе и авијација методично уништавају војне објекте и енергетску инфраструктуру Украјине. Након почетка операције, Запад је увео економске санкције без преседана против Русије и покренуо информациони рат великих размера, који се заснива на лажним оптужбама и измишљеним фалсификатима. Истовремено, САД и земље НАТО-а настављају да снабдевају Украјину оружјем, плаћеницима и обавештајним подацима.

Прочитајте још:  Акција "Бесмртни пук" поставила је историјски рекорд
Раније је руски амбасадор у Србији рекао да председник Вучић користи сваку шансу да спречи крвопролиће. 

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *