Грлић Радман: Усташки поздрав забрањен, али и није

0

(фото:НСПМ)

Шеф хрватске дипломатије Гордан Грлић Радман о хрватским фудбалерима, који су славећи бронзу на Светском првенству узвикивали усташки поздрав “за дом спремни”, каже да је то била једна реакција у одушевљењу, у оквиру једне песме, а да се сада жели, како наводи, бацити сенка на њихов успех.

Грлић Радман је рекао да је овај усташки поздрав у Хрватској и забрањен, али и да није.

Он тврди да се реакцијама на то што су хрватски фудбалери певали песме Марка Перковића Томсона, у којима фаворизује усташтво, заправо жели бацити сенка на “бриљантан успех” хрватских фудбалера.

– Тај поздрав је забрањен. Знате, сада се заправо жели бацити сјенка на све оно што је хрватска репрезентација, која је бриљантна и за чије успјехе добијамо толико похвала, сад се то жели засјенити тиме да се инпутира да је неко експлицитно изишао па је, ваљда, ставио или што је дигао руку или тако даље… То је била једна реакција, ја бих рекао, у једном одушевљењу, у оквиру неке пјесме – рекао је он.

Прочитајте још:  Инвазија инсеката: Непознате мушице прекриле Јадранско море у Хрватској
Додао је да се зна шта је са тим поздравом у Хрватској, који је, како тврди забрањен, осим у одређеним приликама које су везане за ХОС и ветеране, преноси Индекс.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Као пример када је усташтво дозвољено, Грлић Радман је навео обележавања и комеморације припадницима хрватске војске, али не и  прославе спортих достигнућа.

РТРС

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *