Албанци бесправно крче шуме на југу Србије и не презају: Дању секу, ноћу вуку

0

(Фото: Википедија)

Последњих недељу дана у атару куршумлијског села Растелница Албанци са Косова даноноћно бесправно секу шуму. Они иду толико далеко да су стигли до главног пута ка Луковској бањи, на четири километара далеко од административне линије између куршумлијске и подујевске општине. То је потез који је дубоко у куршумлијском крају.

Прочитајте још:  БОРЧА ЈЕ ТЕЛО СРБИЈЕ
Малобројни мештани овог села су очајни и немоћни, као и шумари. Свакодневно се пријављује бесправна сеча шуме, али помака нема.

„Током читавог дана они секу, а онда ноћу вуку. Ево и сада се чују трактори“, каже Урош који живи у Куршумлији, а у Растелници има кућу.

Он додаје да шумар који је задужен за овај крај свакодневно пријављује бесправну сечу.

„Ви не знате која је то страхота, јер секу сва најбоља и најздравија стабла. То нико не може да верује, док се лично не увери. Ми не смемо ни да приђемо том подручју, а шумар иде када утврђује штету само уз пратњу“, објашњава ситуацију саговорник Решетке.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Срби згрожени: Чудни Руси трче ка њима – не браћа, него либерали
И остали мештани овог планинског краја су очајни и не знају како да спрече крађе. Најгоре у свему је што су шумокрадице дошле до главног пута.

Ова ситуација је карактеристична последњих година и шумокрадице су буквално обрстиле шуме дуж административне линије између уже Србије и јужне српске покраине Косова и Метохије. Неретко се догађа да из ватреног оружја пуцају на полицијске патроле. У одређеним периодима се „примире“ али онда крене нова навала. Тако је последњих дана.

Србин инфо/Нова

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *