Ана Брнабић: Ово је златно доба за ЕПС

0
Ана Брнабић

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да нико нема право Влади Србије спочитава зашто до сада није било професионалног менаџмента у Електропривреди Србије, истичући да су током владавине СНС почеле позитивне промене у том предузећу и у целом енергетском сектору.

„Било ко ко нам спочитава што нисмо нешто урадили, питала бих, а шта сте ви урадили, који нам спочитавате што није било професионалног менаџмента. Који то нови енергокапацитет сте почели да градите“, рекла је Ана Брнабић на конференцији за новинаре.

Истакла је да су у време владавине СНС почела улагања у енергетику Србије и оценила је да је, у поређењу с временима других менаџмента, ово „златно доба инвестиција“ за ЕПС.

Прочитајте још:  Да ли је ово последње поколење?
Подсетила је да је Србија после 31 године покренула изградњу првог великог енергетског објекта – Термоелектране Костолац Б, која ће бити завршена следеће године.

Навела је да је почела и гасификација Србије, изграђен је Балкански ток, кренула је диверсификација гасних извора градњом гасне интерконекција са Бугарском, изградња капацитета за коришћење обновљивих извора енергије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Али то није било довољно и зато ће се ићи у имплементацију нове енергетске политике, која подразумева инвестиције од 12 милијарди евре у ‘зелену транзицију’ и рад с најбољима на свету, а то су Норвежани“, казала је Брнабић.

Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *