Пољска економија у паду први пут од 1993. године

0
пољска

пољска(фото:Пиксабеј)

Пољска економија је почела да опада први пут од 1993. године, рекао је политички аналитичар Пјотр Петровски у пројекту Земља говори на Јутјуб каналу БелТА.

Прочитајте још:  Прве жртве поделе оружја нацистима у Кијеву (видео 18+)
Политиколог је као пример навео Пољску – земљу са огромним домаћим тржиштем од око 40 милиона људи, излазом на море и великим резервама гаса. “Уз све ово њихов БДП је пао за 2,5%, а инфлација је на нивоу од 19%. Треба напоменути да пољска привреда од 1993. године стално расте. А пад њихове привреде ове године није последица корона вируса и изолације, али својом спољном политиком.Назалост, елите Пољске не размишљају о добробити сопствене економије.Одлучили су да своју политику граде на конфронтацији.Следеће године су избори у Пољској, а рејтинг владајућа партија пада. Све анкете говоре да ће се организовати коалиција против странке” Право и правда. “И немамо илузије да ће она водити прагматичнију политику. Али чињеница да расте раскол у друштву.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *