Велики отпор у свету! Генијалан потез Руса, Европа плаћа цех!

0
рубља , потез, рубљама

рубља

Потез Запада да блокира нечије девизне резерве на рачунима банака, то је такав један ударац светском финансијском и монетарном систему, да се он од њега неће опоравити. Губи се сваки смисао и сугурност у међународном пословању, изјавио је професор доктор економије Слободан Комазец, гостујући у емисији Реч на каналу Резервни положај.

Он не може да се начуди да неко може блокирати паре које имате на рачуну, односно да се да се држави одузму средства која је пласирала у стране банке.

– Па ко вам је дао паре да ви туђа средства блокирате? То је незамисливо у међународним финансијским и монетарним односима – упозорио је Комазец.

Према његовим речима, блок земаља који је увео већ осам пакета санкција против Русије, рачунао је „да ће на овај начин сломити економију Русије, да ће сломити финансије, оборити животни стандард и створити огромну инфлацију“, те да ће „довести до великог незадовољства у Руској Федерацији“.

– Међутим, због велике зависности од енергената, поготово гаса и нафте, па и бројних сировина и метала из Русије, тај систем блокада и санкција се одразио као бумеранг, и многе земље Западне Европе ушле су у фазу дубоке рецесије – запазио је економиста.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Комазец је казао да је у тим земљама дошло до пада производње и велике незапослености, и, уместо у Русији, управо код њих се јавио велики бунт и незадовољство.

– Поготово сада, када када дође до оштре зиме, када дође до ограничења струје, енергената, грејања, када практично највећи део кућних апарата стане, када се јаве несташице, јавиће се велики бунт, што се већ јавило у појединим земљама Западне Европе. Европа плаћа најскупљу цену овог војног авантуризма НАТО-а – истакао је професор Комазец.

Прочитајте још:  ПУТИНОВ ХЛАДАН ТУШ ЗА ГРЧКУ: Одбио им позив, Турци се радују

Упитан где је граница људске похлепе, одговорио је да „не постоје границе излуђеног и деформисаног људског ума“.

– Када једног момента то проклетство новца превлада умом, то постаје опсесија, то је болест. Нема већих болести, него што је болест власти и болест новца – закључује он.

Говорећи о јавним дуговима Србије, Комазец је рекао да дугови државе, предузећа, банака и грађана већ сада износе 90 милијарди евра, а да ту нису урачунати недоспели дугови.

Он је објаснио и како се у Србији лажира и пумпа БДП – бруто домаћи производ, како кроз нереални курс динара, тако и уврштавањем прихода од криминала у рачуницу, те да он не износи 60 милијарди евра, већ око 46 милијарди. Ово „пумпање“ је потребно, како је објаснио, да би се Србија показала кредитно способнијом, и на тај начин могла да добије нове кредите и да се додатно задужи.

Helmkast

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *