Српској новинарки поново забрањен улазак на КиМ: Били су арогантни и непријатни

0
Нове барикаде у Митровици

барикаде(фото:Васељенска)

Новинарки Радио-телевизије Србије Светлани Вукмировић ни данас није дозвољено да уђе на Косово и Метохију када је због новинарског задатка покушала да пређе административни прелаз Мердаре.
Светлана Вукмировић каже да су јој припадници такозване косовске полиције на непријатан начин ставили до знања да не може да пређе административни пункт.
Истиче да је морала да потпише папир, као и да није добила образложење због чега јој не дозвољавају да прође.
Полиција је остатку телевизијске екипе рекла да они могу да прођу и да наставе пут, али су они одбили, зато што је Вукмировићева враћена.
Новинарка РТС-а враћена је и јуче са административног прелаза Мердаре.
Екипа РТС-а требало је да ради редовну емисију о животу Срба на КиМ.

УНС осуђује забрану уласка Светлани Вукмировић на КиМ

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује данашњу и јучерашњу забрану уласка на Косово и Метохију новинарки Светлани Вукмировић и тражи да се њој и целокупној телевизијској екипи обезбеди несметан улазак на територију КиМ.
УНС ће се обратити Међународној (ИФЈ) и Европској федерацији новинара (ЕФЈ), као и ОЕБС-у, Унмику и Еулексу због овог тешког кршења слободе медија.
УНС подсећа да је Косово и Метохија територија са највише некажњених и неистражених убистава и отмица новинара у Европи, за шта одговорност сносе не само косовске институције, већ пре свега међународна заједница која је дужна да обезбеди несметано кретање новинара.
Прочитајте још:  И привреда и грађани се све више задужују
УНС додаје да је увек, а посебно у кризним ситуацијама, неопходно обезбедити тачне информације које се могу прикупити само на терену, за шта је неопходан предуслов несметан рад новинара.
Бонус видео
https://youtu.be/nyAooXCbbuU

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *