ТУЖБА ПРОТИВ МИНИСТРА КУЛТУРЕ ЗБОГ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ФИЛМ

0
деца шпанија

деца шпанија (фото:ИФАМ.,ЊУЗ)

Шпанска фондација хришћанских правника поднела је тужбу Ревизионом суду (највишем телу за контролу трошења средстава државне администрације, прим.ур.срб – Tribunal de Cuentas de España) против министра културе Шпаније, Микела Исете, због субвенционисања филма, за који је организован кастинг за „транссексуалну децу између 5 и 9 година” са 800.000 евра.

„La mitad de Ana “, први дугометражни филм глумице Марте Нијето, добио је максималну помоћ Института за кинематографију (ICAA).

Прочитајте још:  Додик: Филм "Олуја" важан за историју српског народа (ВИДЕО)
Организација адвоката тврди да су „продуценти филма покренули кастинг у којем су тражили транссексуалну или небинарну децу између 5 и 9 година “.

Хришчански адвокати подсећају да „такозвани Транс закон, који је одобрио Савет министара и који је тренутно у законодавном процесу пред Генералним судовима, утврђује минималну старост за промену пола од 12 година“.

Адвокатско удружење тврди да се „транссексуалност не може промовисати код малолетника испод законски прописаног узраста и да, према томе, овакав кастинг проузрокује кривично дело које, осим чињенице да се може законски гонити, не може бити субвенционисано “.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Из тог разлога је тужилаштву поднета тужба против редитељке филма Марте Нијето, као и против одговорних у агенцији задуженој за кастинг, због ширења садржаја посебно намењеног промовисању и подстицању самоповређивања малолетних лица (чл. 156 КЗ). За ово кривично дело запрећена је казна од шест месеци до три године затвора.

Прочитајте још:  Маске морају да носе и деца, до резултата тестирања путем апликације
Хришћански адвокати такође износе оптужбу да „овај филм не само да је добио 800.000 од Министарства културе, већ је над њим стекао права и Јавни сервис Шпаније (TVE), тако да је филм у потпуности финансиран јавним новцем“.

Председница Хришћанских адвоката, Полонија Кастеланос, тражи прекид снимања филма и повлачење субвенције. Истиче да „док власт тражи од нас да стегнемо каиш, она троши наш новац на наметање своје идеологије, уништавање људи и јури за нашом децом“.

Кастеланос истиче да је „реч о петогодишњацима, који још увек нису ни приближно зрели, а од којих се тражи да порекну биологију, негирају свој пол и, узгред, да буду подвргнута хормонима и оперисана,док се њихов развој ни приближно није завршио нису“. „У нашој организацији залажеемо се за поштовање личности, а против трансџендер идеологије и ових експеримената који упропашћавају развој личности, а посебно децу. И инсистира: „поштујмо природу, поштујмо биологију и поштујмо невиност деце”.

Адвокатска организација је на свом сајту покренула прикупљање потписа који већ има преко подршку 25.000 људи.

Прочитајте још:  Немачка: Лажне потврде о вакцини – две године затвора
Достављамо и оригинални приказ поднеска организације Хришћански адвокати из Шпаније , поводом овог случаја:

Denuncia-T.-Cuentas-Pelicula_Censurado (1) Denuncia-T.-Cuentas-Pelicula_Censurado (2) Denuncia-T.-Cuentas-Pelicula_Censurado

Ифам.Њуз

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *