Прелаз Мердаре блокирали и Срби и албански сепаратисти!

0
мердаре

(Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Као одговор на блокаду административног прелаза Мердаре, албански сепаратисти блокирали су прелаз али са друге стране.

Срби са севера Косова и Метохије налазе се већ деветнаести дан на барикадама тражећи испуњене захтева које су поставили приштинским властима, а то су ослобађање ухапшених Срба, повлачење припадника РОСУ са севера покрајине, као и повлачење спискова за хапшење Срба док је од синоћ блокиран и административни прелаз Мердаре.

Наиме, група грађана у знак подршке Србима са севера Косова и Метохије блокирала је синоћ путни правац Куршумлија-Подујево у селу Мердару, на око километар од самог административног прелаза.

Овај прелаз потом је блокирала и (тзв.) косовска полиција не дозвољавајући од синоћ прелазак нити пешацима нити возилима. И док се возила која су кренула у правцу Косова и Метохије али и из супротног правца углавном враћају, и даље су у блокади и административни прелази Јариње и брњак на северу Косова и Метохије, тако да су сада између централне Србије и Косова и Метохије проходни административни прелази Мутиводе и Бела земља у косовском поморављу, пишу Вечерње новости.

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *