Руским трупама омогућено да бесплатно замрзну своју сперму

0
руска војска сперму

(фото: Русвесна.су)

Руски војници који су мобилисани за рат у Украјини моћи ће бесплатно да замрзну и оставе на чување своју сперму у за то намењеној банци, изјавио је један од водећих руских адвоката.

Председник уније адвоката Русије Игор Трунов изјавио је државној агенцији да је министарство здравља одговорило на његов апел за успостављање овакве банке као и у вези са променама за обавезно здравствено осигурање.

Русија је мобилисала око 300 000 војника након низа неуспеха у Украјини.

Извештаји говоре да су многи од позваних отишли у клинике како би замрзли своју сперму.

Господин Трунов је рекао да је унија адвоката деловала на захтев већег броја парова где је мушкарац био позван да служи у специјалној војној операцији у Украјини (СВО) – што је термин који се користи у Русији за рат у Украјини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Очекује се да министарство здравља тек коментарише изјаве господина Трунова. Али адвокат је рекао агенцији Тас да је министарство већ одредило могућност финансијске подршке из федералног буџета за замрзавање сперматозоида мушкараца који су позвани да учествују у специјалној војној операцији у Украјини 2022-24″.

Русија је напала Украјину у фебруару са око 200 000 војника, до сада је не само изгубила више од пола територија које је заузела у раној фази рата већ је и претрпела губитке који се мере десетинама хиљада..

У септембру је председник Путин најавио делимичну мобилизацију а број жртава је наставио да се повећава. Више од 250 000 руских мушкараца је напустило земљу како би избегли мобилизацију.

Прочитајте још:  Страни плаћеници поново изневерили своје украјинске партнере у борби

У року од неколико дана од почетка мобилизације вебсајт Фонтанка из Петровграда забележио је изненадан пораст броја мушкараца који иду у клинике за замрзавање сперматозоида и додатно праве папире који би њиховим супругама омогућили да користе замрзнуте ћелије.
Андреј Иванов из градске болнице Марински рекао је да су долазили мушкарци позвани на мобилизацију као и они који се спремају да напусте земљу.

Сајт Фонтанка каже да Руси и Рускиње веома ретко користе услуге оваквих клиника и да већина никада није ни разматрала опцију да замрзне свој биоолошки материјал.

Суштински, ова опција значи да ако мушкарац погине или због рањавања изгуби могућност за репродукцију, ипак ће моћи да остави потомство.

Превео за Васељенску: Милан Здравковић

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *