Шиптари дан након “победе”: ЗСО је мртва

0
зсо

зсо

Дан након Вучићеве “победе” такозвани Министар иностраних послова Косова Доника Гервала-Шварц изјавила је да је Заједница српских општина (ЗСО) мртва.

Министар спољних послова самопроглашене Републике Косово рела је да је Заједница српских општина (ЗСО) “мртва организација”, преноси РТ Балкан.

„Године 2013. постојао је споразум који је ажуриран 2015. Заједница је умрла када је Уставни суд прогласио да је то противно 23 члана Устава. Наша влада погрешно предлаже концепте који су супротни Уставу земље. Премијер Курти представио је у Бриселу план од 6 тачака, од којих се једна односи на националне мањине. Не може бити ССМ на Косову, али ћемо сести и разговарати о решењима за мањине“, рекла је Доника Гервала-Шварц.

Шеф МИП-а оптужио је Србију да ствара вештачке сукобе који доводе до стварних проблема, као што се десило са барикадама на северу региона. Према њеним речима, дијалог Косова и Србије не може напредовати без међусобног признавања.

„Наставићемо интензивно да радимо на новом чланству у међународним организацијама и на признавању од земаља које раније нису признале Косово“, нагласио је Гервала.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *