боцан, вучић

Александар Боцан Харченко

Председник Александар Вучић састао се са амбасадором Русије Александром Боцан-Харченком и изразио наду да ће српско-руски односи, као и пријатељство два народа, наставити да јачају, пожелевши притом да се мир и просперитет врате на тло целе Европе.

Александар Вучић састао се са Александром Боцан-Харченком, који му је уручио честитку руског председника Владимира Путина поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Прочитајте још:  Не може ништа код куће па ће да заустави Русију: Макрон неће дозволити да Русија "победи"
Захваливши се на честитки, председник Вучић је изразио наду да ће српско-руски односи, као и пријатељство два народа, наставити да јачају, пожелевши притом да се мир и просперитет врате на тло целе Европе.

Председник је поновио важност коју Србија придаје принципијелном ставу Русије када је реч о територијалном суверенитету и интегритету наше земље, упознавши амбасадора са безбедносном ситуацијом на Косову и Метохији и потребом да се тамошњем српском становништву обезбеди миран живот и поштовање њихових права.

Прочитајте још:  Делегација Српске у Минску; Додик: Нисмо дали сагласност за санкције Белорусији
Вучић и Боцан-Харченко су разговарали и о односима Србије и Русије, глобалним изазовима и очекивањима за 2023. годину.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *