Додик: Питање имовине решено Дејтоном и то нико не може променити

0
додик, уранијум

Милорад Додик (Фото: Председништво БиХ)

Председник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је питање имовине решено Дејтонским мировним споразумом и да нико, па ни Исламска верска заједница, не може промијенити ту чињеницу.

Додик је нагласио да је Исламска верска заједница у БиХ од успостављања дејтонске БиХ најснажнија политичка опција код муслимана и да је готово у потпуности непримерено укључена у политичка дешавања у БиХ.

Он је додао да поглавар Исламске верска заједница у БиХ Хусеин Кавазовић, попут католичких бискупа и православних епископа, може да брине о имовини Исламске вјерске заједнице, али да је недопустиво да се вјерска заједница бави политичким питањем пар екселанс.

„Лажи, полуистине и политичке квалификације, којима је прибегла Исламска верска заједница, нису достојне ни мање озбиљне организације од једне верске заједнице“, навео је Додик на свом „Тwиттер“ профилу, преносе Независне.

Народна скупштина Репблике Српске усвојила је 28. децембра по хитном поступку Закон о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти, а којим се уређује својина коју користе субјекти који врше ту власт од потписивања Општег оквирног споразума за мир у БиХ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  "Јединствена Русија" предложила национализацију компанија које су се повукле из Русије
Из Ријасета Исламске заједнице у БиХ данас је саопштено да је реч о „једностраној и неуставној одлуци“ којом се „наставља отимање државне имовине“ и, како наводе, крши Дејтонски споразум и Устав БиХ, што може имати последице по стабилност БиХ, преноси Дан.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *