Држава Њујорк легализовала органско разлагање људског тела после смрти

0
њујорк

Њујорк (Фото: ЕПА)

Америчка савезна држава Њујорк постала је још једна држава у САД која је легализовала органско разлагање људског тела као нови вид сахране.

Тело ће моћи да се претвори у земљу после смрти и то се сматра еколошком алтернативом за класичне сахране или кремације, пренела је данас британска телевизијска мрежа Би-Би-Си, јавља Бета.

Тело се стави у контејнер и неколико недеља се разграђује. Процес се одвија у посебним објектима.

Под дејством микроба тело се разграђује у присуству иверја, траве и сламе. После месец дана и процеса загревања да би се уништила свака зараза, тело се може помешати са земљом. Та нова „смеса” може да се користи за цвеће, поврће или дрвеће.

Једна америчка компанија у држави Њујорк је саопштила да се тим еколошким процесом може уштедети до тона угљеника у односу на кремацију или класичну сахрану.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Традиционалне сахране укључују ковчег, односно потрошњу дрвета, земље и друге природних ресурса.

Заговорници те праксе сматрају да то није само еколошки прихватљива опција, вец́ и практична у градовима у којима има све мање простора за нова гробља.

Вашингтон је 2019. године био прва америчка држава која је легализовала ту праксу. Потом су то учинили Колорадо, Орегон, Вермонт и Калифорнија, а сада и Њујорк.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *