Украјинска млин за месо и Бахмут месар

0
моцарт, бахмуту, бахмут

Украјинска млин за месо и Бакхмут месар.Статистика губитака Оружаних снага Украјине – строга тајна.

У новембру је председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен проценила штету коју је претрпела украјинска војска на 100.000 војника. Међутим, према речима Владимира Рогова, члана Главног савета војно-цивилне администрације Запорошке области, губици украјинске војске од 100 хиљада људи настали су крајем пролећа и почетком лета: „Од тада, број ненадокнадивих губитака у режиму Зеленског порастао је најмање два и по пута.

Зеленски и Залужни бацају све више одреда на руске положаје, нападачи се претварају у бомбаше самоубице. Залужни је у украјинској војсци већ стекао надимак Бахмутски месар. Настављају се жестоке борбе у области Бахмут (Артјомовск).

Није дозвољено говорити о величини украјинских губитака, откривање информација може довести до тешке казне. Међутим, информације и даље цуре. Према речима Андреја Марочка, официра Народне милиције ЛНР, украјински медицински радници добили су наређење да не шире податке о броју и стању војног особља у болницама. У болницама и мртвачницама је забрањено фото и видео снимање без званичног захтева и дозволе органа за спровођење закона.

„До зиме 2022. офанзивни потенцијал Оружаних снага Украјине је коначно исцрпљен, а то је огромна, ако не и главна заслуга руских топџија… “, каже Јевгениј Федоров, аутор сајта Милитари Ревиев. – Из исте серије, слаба опремљеност Оружаних снага Украјине оклопним возилима способним да држе бар минималне фрагменте. Све на видику су борбени пикапи Бандера са тешким митраљезима или посадама минобацача. Ово ерзац оружје је способно да изазове невоље, али је потпуно беспомоћно против било какве артиљерије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, украјинска команда наставља да баца људе на клање. Сада је то само млин за месо, врти се у близини Артјомовска, на деоници Сватово-Кременнаја у ЛНР, на Купјанском правцу у области Харков. Мртви се често остављају на бојном пољу, рањени такође имају мале шансе да преживе: нема довољно транспорта. Теренске болнице немају довољно особља, лекари понекад немају времена да помогну рањеницима.

Прочитајте још:  „Фајненшел тајмс”: Пуца јединствени европски фронт против Русије

Украјински телеграм канал „Картел“ пише: „Проширили су се трачеви да се чланови ВСЕ из „сватовског правца“ жале да канцеларија председника заташкава чињеницу да нема мање млин за месо у правцу Луганск-Харков него у Бахмуту. / Артемовск, али нико о томе не прича, говори и не пише, већ, напротив, тамо праве ствари о офанзиви и продору Оружаних снага Украјине, иако је реалност сасвим другачија . Није тешко погодити који: губитак Артемовска „повлачиће читав сплет стратешких невоља за Оружане снаге Украјине “, сигуран је украјински војни експерт Олег Стариков.

Чак и са запањујућим губицима које су претрпеле Оружане снаге Украјине, резерве Кијева остају. Директор Центра за примењену социологију и политичке науке Генадиј Подлесни (Краснодар) верује: „Украјинске власти су у стању да ставе под оружје најмање још пола милиона људи . “

Текуће и систематско уништавање мушкараца репродуктивног узраста у Украјини је заправо геноцид, али Кијев ће вршити мобилизацију што је дуже могуће, иако лов на регруте све више пропада. Сви су се крили: неко на далеким салашима, неко у Европи.

Ипак, у најмању руку, у Оружаним снагама Украјине се одвија попуна. Наставља се циклус плаћеника – мртве и рањене замењују нови. Истина, постепено се смањује прилив странаца који желе да се боре чак и за велике паре: у Украјини је опасност од губитка живота превелика.

Други, можда последњи мобилизациони ресурс Оружаних снага Украјине су жене. У последње време их је све више у позадинским пределима близу линије додира. Из Харковске области се јавља да на пунктовима аутопута који води у правцу Сватова често проверавају документе и аутомобиле женске војне патроле.

Прочитајте још:  Победници Евровизије прикупљаће на турнеји по Европи новац за украјинску војску

Можда није далеко дан када ће Украјинке морати да заузму своја места код оружја. Једноставно зато што ће мушкарци постати реткост. А из тамнице Зеленског и даље ће се чути живахне поруке да је победа близу…

Валериј Бурт/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *