Контроверзна група “Октобар” најављује нова имена на списку “руских шпијуна”

0
октобар

Слободарски савез “Октобар” најавио је наставак акције објављивљања имена “Путинових шпијуна у Србији”.

У оквиру скандалозне кампање коју већ недељама води ова невладина организација досад је објављено 30 имена са етикетом “агента”. Међу њима су министри, политичари, привредници, новинари…

Да нема ове опскурне организације не бисмо ни знали да по нашој земљи вршља толико руских агената. Група “Октобар је известила да их има више од 4.000. Објављивањем имена јавних личности, а посебно новинара, без икаквих доказа, они се таргетирају и угрожава се њихова безбедност.

Део “лица са потернице” био је део специјалне емисије “Ја, Путинов агент” која је емитована на “Спутњику”. Емисију је водила Љубинка Милинчић чије име је, такође, на списку руских агената, а она и њени гости – главни и одговорни уредник “Вечерњих новости” Милорад Вучелић, колумнисткиња Љиљана Смајловић, главни уредник ТВ “Хепи” Миломир Марић, лекар Бранислав Несторовић и директор НИС Душан Бајатовић, мало у шали, мало у збиљи разговарали су о листи на којој су сви високо рангирани.

– Толико смо вешти у свом послу да је ово наш први сусрет у својству шпијуна – шаљиво је рекао Вучелић, а онда озбиљно додао:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Једини спискови које ће људи трагично доживети су спискови Срба које прави режим Аљбина Куртија на Косову и Метохији. Наравно да нико од нас није почаствован што смо на списку. Бити шпијун или бити агент, то је нешто најгоре у нашем народу. Али, када ставите конкретне људе на спискове на КиМ само зато што су Срби, то престаје да буде шала. У том најгорем облику види се шта та појава, која је у нашем случају безазлена и шаљива, доноси. Када се логика спискова развија, онда се дође и до геноцидних спискова.

Прочитајте још:  Да ли је Вучић пристао на признање или Приштина опет провоцира

Он подсећа на књигу Умберта Ека “Бескрајни спискови” у којој прослављени италијански писац пише о, како Вучелић каже, предивним списковима. У српском случају, ради се о пакленим списковима. Још једна функција спорне листе, према његовим речима, покушај је да се компромитује Русија.

– Они хоће да осрамоте људе који, из својих различитих разлога, националних, историјских, менталитетских воле Русију, хоће да обрукају и хоће да покажу да ми “заводимо” те људе. Они хоће да компромитују истинска осећања, које људи не морају ни да образлажу – каже Вучелић.

Оно што су приметили гости емисије је да сви осим Бајатовића – “волонтирају” као руски шпијуни.

– Желим да ме исплате, да ли у нафти, да ли у гасу и да при томе још зарадим. Доста сам био “корисни идиот” за разне службе – кроз смех је говорио Миломир Марић.

ПРВИ “ПРОГЛАШЕН” ВУЛИН

Мало позната организација Слободарски савез слободне Србије – група “Октобар” са објављивањем спискова почела је 5. децембра и на прво место ставила директира БИА Александра Вулина. У међувремену списак је два пута допуњаван, а на сајту ове организације налази се часовник који показује време када ће листа бити проширена.

Љ. Бегенишић / Новости

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *