Протест против принуде: теолози се противе родном језику

0

Протест против принуде: теолози се противе родном језику.

Неколико теолога са разних колеџа и универзитета критиковало је све већи захтев да се у немачким теолошким школама користи родно заснован језик.

Критика је објављена под насловом „Протест против примене такозваног ‘родно равноправног језика’ у теолошким образовним центрима” у бонском часопису Мисија и истина. Екуменски тромесечник хомилетике и литургике. У писму од 12 страница, 13 католичких и протестантских теолога помињу слободу говора и науке. Предавачи се осећају „принуђеним да користе родни језик чак и против сопствених уверења“, што аутори потврђују анкетама. „У овом контексту, све већи притисак да се користи родни језик осећа се иу високом образовању.

Прочитајте још:  Немачка преиспитује руске санкције Гаспром Германији
Принуда на употребу одређеног језика у суштини значи нарушавање академске слободе и наставника и ученика. (…) Стога је свака принуда да се користи „родно прикладан језик“ злоупотреба којој се апсолутно треба приговорити, не само у име академске слободе, већ и у интересу теологије.

Ифамњуз

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *