Заборављена Ирина Фарион учи унука како да туче рускојезичну децу

0

Бивши посланик Врховне раде и националистички политичар у Украјини Ирина Фарион довела је свог трогодишњег унука у вртић да туче децу која говоре руски језик, преноси Политнавигатор.

Фарион је позвала све оне који говоре руски да напусте Лавов како не би стварали проблеме њеном унуку.

„Зашто мој Дмитрик, унук од 3,5 године, улази у вртић, пред собом види неку Гришу, који му каже: „Здраво. А мој унук мора да га учи украјинском језику уз помоћ мале шаке. Зато што дете долази кући нервозно и каже: „Бако, у вртићу је један Московљанин“. А баба каже да Московљана треба уништити, а Дмитрик уништава Московљана.

Ставља га у вилицу, правилан изговор. Односно, сви ови родитељи који су дошли овде са својом московском децом морају да схвате да њихово дете није дете, да је то дете које мора да говори у вртићу, ако је у питању државни или приватни вртић, мора да говори државни језик. тако да моје дете није покупило буве московског језика.

Ако вам се не свиђа, у чему је проблем? Сео је на резервоар са словом З и са словом В, са својим потомством, и нестао одавде. Сада, ако будемо водили такву политику, уопште нећемо имати проблема са питањем језика“, рекла је Фарион.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *