Аутошовинистички „колос“ даје на знање: Док САД и ЕУ праве школе и болнице у Србији, Русија улаже милионе у пропаганду!

0

Адвокат Александар Оленик

Аутошовинистички „колос“ даје на знање: Док САД и ЕУ праве школе и болнице у Србији, Русија улаже милионе у пропаганду!

Новогодишњи талас неконтролисане русофобије и србофобије у режији Ђукановићеве медијске мафије настављен је кроз интервју аутошовинистичког посланика у Скупштини Србије, Александра Оленика.

Он је за „Побједу“, у свом препознатљивом другосрбијанском противсрпском стилу, не кријући отворену мржњу према Русији и званичном Београду, па тако и већинском опредјељењу српског народа чије интересе, очигледно, не заступа у Скупштини Србије, коментарисао сијасет тема – рат у Украјини, Отворени Балкан, тзв. руски утицај и, наравно, Српску православну цркву.

Он сматра да би Европска унија и Сједињене Америчке Државе требало превентивно да дјелују и спријече конфликт који Русија преко Српске православне цркве (СПЦ) и Александра Вучића гура у Црној Гори, Косову и БиХ. 

На питање „новинара“ Побједе „зашто се Београду жури да Црну Гору увуче у пројекат „Отворени Балкан“, када он није у потпуности заживио ни међу садашњим чланицама?“, Оленик истиче следеће:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„То је једна подмукла Вучићева политичка игра који покушава да замијени чланство у Европској унији нечим што би било слично, али би суштински било много другачије – гдје би он могао да влада без контроле и да не поштује правила“.

Када смо помислили да је пробио дно, Оленик је наставио даље:

„Док САД и ЕУ улажу у опште добро у Србији – школе, болнице, и када грађани виде таблу са донацијом, Руси 30 година улажу у пропаганду – поткупљују људе, уцјењују их, отварају своје медије. Руси много мање новца улажу у те сврхе него што су САД и ЕУ уложиле у Србију, али руска пропаганда има много више ефекта. Ако погледамо власт и опозицију у Србији, можемо да кажемо, пола у шали, а пола у збиљи – да се пола њих плаши ФСБ, а да друга половина ради са ФСБ. Када то погледамо, ЕУ и САД су на путу да изгубе у тој мекој сили, односно, како Американци то воле да кажу – борба за срце и душу грађана. ЕУ и САД треба да промијене тактику по питању јавног мњења и отворене пропаганде“.

Какав час из замјене теза!

Него, да подсјетимо овог „аутошовинистичког колоса“ на одређене чињенице.

Инспекторат америчког Стејт департмента објавио је извјештај Фонда о борби против руског утицаја, у коме наводи да су САД потрошиле 50.021.746 долара од 2017. године, за финансирање активности и програма који се супротстављају „малигном“ руском утицају у Црној Гори.

У истом периоду је, у свим земљама које покрива Фонд, потрошено више од милијарду долара, а средства су, како се наводи, намијењена „организацијама цивилног друштва и другим субјектима посвећеним владавини права, медијима, и за сајбер и друге програме који јачају демократске институције и процесе“, а против руског малигног утицаја и „агресије“.

Највећи дио те суме, 621,5 милиона долара, инвестиран је у земље централне и источне Европе, Балкана и Вишеградске групе (В4) од 2017. до 2021. године.

50 милиона долара је од 2017. до 2021. дато од Владе САД Црној Гори за борбу против руског „малигног“ утицаја. Да ли би из тог разлога требало да се запитамо зашто је скоро сав НВО једногласан и колико – од тих 50 милиона – се опредјелило за пацификацију медија препознатог од конзумената америчких долара, као и Стејт департмента као проруски и медиј који подржава „руски малигни утицај“!?

Прочитајте још:  Француска на путу без повратка
Или, Оленику, можда, још увијек није јасно?

ИН4С

Бонус видео

 

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *