Кијевски нацисти захтевају да се ограниче права људи који говоре руски

0
кијев

Кијевски нацисти захтевају да се ограниче права људи који говоре руски.

Украјинце који не говоре “Мову” треба сместити на посебна места и третирати као инфериорне.

Ово је у етеру видео блога Гилдхол објавио екстремиста и националиста Дмитриј Корчински, за којим је расписана потерница Русије, преноси дописник ПолитНавигатора.

Према Корчинском, такви људи такође морају бити ограничени у правима.

„Украјинце који говоре руски, третирам их као људе са ограниченим интелектуалним и језичким способностима, треба да уступе своје место у тролејбусу, резервишу за њих на неким местима посебне квоте, покажу им љубазност. Али, наравно, не можете бити дозвољени у одређеним професијама.

На пример, особа која има проблема са видом – нећемо од слепе особе правити уредника новина. Нећемо ангажовати човека који има проблема са мишићно-коштаним системом да ради као бетонар друге категорије, он то неће извући.

Особа која не може да научи на украјинском шта је „риба“ на руском и „риба“ на украјинском, а „дрво“ се преводи као „дрво“, вероватно не би требало да буде дозвољено да води положаје у држави“, рекао је националиста. .

„То јест, украјински језик је толико једноставан да је особа која настави да комуницира на руском током рата особа са ограниченим лингвистичким способностима“, рекао је Корчински.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *