Кина: Расте потражња за клонираним љубинцима

0
клониране животиње

клониране животиње

Кина: Расте потражња за клонираним љубинцима.

По изгледу ове животиње се не разликују од обичних, али у ствари су њихове копије направљене у Кини. Само четири компаније у свету баве се комерцијалним клонирањем, а једна од њих је и кинеска СиноГене.

Унутар зидова лабораторије, мачке, пси, па чак и коњи почињу свој живот у Петријевој посуди. Научници узгајају ћелије чија ДНК одговара прототипу 100%, а затим их пребацују у сурогат мајку која носи ембрион. Будуће клониране мачиће обично носи мачка, а штенце пас, иако то није нужно.

Прочитајте још:  Руски конвој дуг 27 километара на америчким сателитским снимцима
У Кини експерименти на животињама не наилазе на толико оштру критику као у Европи, а потражња за клонираним кућним љубимцима расте, посебно током карантина, пише Еуроњуз.

“Разлика са Европом, Америком и Јапаном је и даље огромна. Кина има више од милијарду људи, а само 100 милиона кућних љубимаца. Видим оштру потражњу за њима, посебно за мачкама. Мислим да је то због пандемије”, рекао је извршни директор компаније СиноГене Ми Јидонг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

РТЦГ

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *