Митинг “Жутих прслука” у Паризу због растуће инфлације

0

Париз (Фото: Sputnik / Julien Mattia)

Митинг “Жутих прслука” у Паризу због растуће инфлације.

У Паризу су присталице покрета “жути јакни” изашле на протест. Они се противе расту инфлације и расту трошкова живота, преносе РИА Новости .

Прочитајте још:  Због протеста блокиран приступ терминалу на аеродрому „Шарл де Гол” у Паризу
Покрет демонстрација почео је око 14.30 по локалном времену (16.30 по Минску). Демонстранти су марширали од трга Бретеј у 7. париском округу. Колона иде ка булевару Берси у 12. арондисману. Са свих страна демонстранти су окружени полицајцима и жандармима. Претпоставља се да је хиљаде људи изашло на улице Париза.

„Жути прслуци“ се противе расту инфлације, расту трошкова живота и пензијској реформи. Поред тога, демонстранти су незадовољни применом члана 49.3 француског устава од стране владе. Омогућава усвајање закона без њихове расправе у Парламенту.

Прочитајте још:  Државна управа Запорожја: цивили нестали на украјинским контролним пунктовима
Према речима једног од учесника демонстрација, у Француској је веома тешка ситуација за сиромашне становнике земље. Немају могућност да се лече, плате рачуне за струју и купују квалитетну храну. А у исто време постоји група људи која узима све за себе, а руководство земље им повлађује.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *