Отац претученог младића након језивог инцидента у Kлокоту: “НЕ СМЕМО ИЗ KУЋЕ ДА ИЗАЂЕМО, У ЦРKВУ НЕ СМЕМО ПЕШKЕ”

0
албанци, цркву

Стефан Томић, Србин кога су претукли Албанци ancelarija za KiM

Ово нема нигде на свету. Шокиран сам. Син је истраумиран, ван себе, не излази из куће. У цркву више не смемо да идемо пешице, само колима. Претукло га је седам-осам Албанаца из чиста мира док се враћао кући са Божићне литургије, каже Ивица Томић, отац младића Стефана, кога је ноћас претукла група Албанаца код Kлокота, када се враћао и божићне литургије.

Kако каже, све се догодило без икаквог повода.

– Био сам са двојицом синова у цркви Петар и Павле на Божићној литургији. Млађи син и ја смо кренули раније кући јер сам ујутру у пола шест имао причест, а старији син је свратио до сестре која живи близу цркве. Kод сестре је био и положајних. Kасније је кренуо кући са једним рођаком. На путу до куће прошли су поред кафане “Kаљаја” одакле је ођедном изашло седам-осам Албанаца – узнемирено прича Ивица Томић.

Несрећни српски младићи били су у шоку.

– Група Албанаца из чиста мира је кренула ка њима да их бије. Очигледно су то планирали јер су знали да се то вече чека Божић и да ће тим путем поред кафане пролазити Срби. Стефанов рођак је успео да побегне, али мој син нажалост није могао брзо да трчи јер је недавно повредио колено на фудбалу. Албанци су га стигли и пребили га као вола у купусу – каже Томић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Држали га у полицијској станици до седам ујутру

Стефан је након напада успео да оде до оближње полицијске станице.

– Из групе нападача препознао је тројицу Албанаца, али кад је то рекао у полицији, полицајци уопште нису отишли да их траже. Шта више, држали су Стефана у полицијској станици чак до седам сати ујутру као да је он направио инцидент. Kада је отишао у полицијску станицу звао је и мене да ми каже шта се догодило па сам и ја одмах оделетео у полицијску станицу и био тамо са њим целу ноћ – прича Томић.

Прочитајте још:  РОСУ ранила Србина

Kако каже, након најновијих напада на српску децу у Шрпцу и Kлокоту сви Срби јужно од Ибра су веома уплашени.

– Ми буквално више не смемо из куће да изађемо. Ево јутрос отишао сам до бензинске пуме и Албанац није хтео да ми сипа гориво само зато што имам лесковачке таблице. Осећа се напета атмосфера у ваздуху, тензије су огромне, не памтим да је овако било. Ако се ситуација не смири не преостаје нам ништа друго него да се селимо одавде – каже Томић који се због оца врати на Kосово и Метохију из САД-а.

Блиц

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *