У Хрватској се снима филм о геј партизанима, у снимање уложена папрена цифра

0
филм о геј партизанима

филм о геј партизанима

У Хрватској се снима филм о геј партизанима, у снимање уложена папрена цифра.

У Хрватској се снима филм који доноси причу о геј партизанима, а Хрватски аудиовизуални центар за њега је још 2017. године издвојио 3,7 милиона куна, што је више од 57 милиона динара, преносе медији. Такође, откривено је да у њему глуми Емир Хаџихафизбеговић.

Како преносе хрватски медији, филм се тренутно снима у Загребу и на Крку, а требао је да буде завршен још пре неколико година и то под називом “Мој приватни ратни злочинац”, али ће се ипак звати “Атмосфера”.

Филм режира Ивона Јука, а продуцира га Анита Јука.

Радња филма је према првобитној идеји требало да прати два геј војника током рата 90их, али је ипак временска одредница “пребачена” на Други светски рат, па је промењен и назив филма.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Мигранти заклали лане у шуми! Све објавили на друштвеним мрежама, грађани шокирани!
Редитељка и продуценткиња нису се оглашавале о њему те је тешко доћи до информација. Национал.хр истиче да су успели да сазнају да се ради о бившим партизанима који су геј, а 1957. године у политичком обрачуну неко ту чињеницу о њиховој сексуалној оријентацији користи против њих.

Премда су навели да ће нови назив филма бити “Атмосфера”, Емир Хаџихафизбеговић је недавно поделио фотографију са сета на Крку наводећи да се ради о филму Ивоне Јуке, али је написао да ће се ипак звати “Странци у ноћи”.

Б 92

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *