Шта после одбијања захтева да се српске снаге врате на КиМ

0
срби ким, приштина, росу

(Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Одбијањем српског захтева за повратком дела снага безбедности на КиМ, Кфор има појачану одговорност, много већу него што је то дефинисано документима. Више нема пардона и извињења за било шта што се догоди у јужној српској покрајини.

Након што је одбио захтев за повратком дела српских снага безбедности, Кфор преузима потпуну и искључиву одговорност за стање на КиМ у погледу функционисања система безбедности и стабилности, коментарише одговор Кфора српским властима дипломата Зоран Миливојевић за Спутњик.

 

Уколико се догоди да неки албански екстремиста запуца на Србе, као што је то био случај на Бадњи дан, Кфор мора да реагује у пуном мандату који је јасно зацртан и на себе преузима одговорност за све што се дешава, додаје он.

Када каже да сада Кфор треба да реагује у пуном мандату, то према речима саговорника Спутњика, значи да би међународне снаге стациониране на КиМ требало да гарантују пуну безбедност и стабилност на терену, као и да гарантује пуну слободу кретања и живота свим заједницама, укључујући и Србе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„То би требало да значи и да, пошто се позива на Резолуцију 1244, Кфор поштује мандат који има у складу са међународним правом, а не да буде пристрасан и да толерише понашање Приштине и узурпацију права и слобода, да доводи у питање и слободу кретања, и слободу живота и опстанак српског народа, као и да толерише све потезе приштинских власти који су управљени против српског народа“, истиче Миливојевић.

 

Оно што је најважније, додаје Миливојевић, Кфоров одговор не значи да Србија не може да се и даље позива на Резолуцију 1244, укључујући и питање повратка снага безбедности уколико се и даље напади на Србе наставе.

Прочитајте још:  Срби на Косову будни

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *