Украјинци ће ове зиме остати без струје. Нестанак струје ће трајати до краја сезоне

0
струја Кијев

струја Кијев

Украјинци ће ове зиме остати без струје. Нестанак струје ће трајати до краја сезоне.

Олександар Харченко, директор Украјинског центра за енергетска истраживања, рекао је да приступ електричној енергији у стандардном режиму може бити настављен тек у априлу под повољним условима.

Планирани прекиди струје у Украјини ће радити током целе зиме. Прилика за обнављање напајања у уобичајеном режиму може се појавити тек у априлу, рекао је директор Украјинског центра за енергетска истраживања Александар Харченко.

„Да, дефинитивно (планирана искључења ће трајати до краја зиме). <…> Не видим могућност да, вероватно, негде пре априла, на основу могућих обима набавке опреме, на основу времена потребног да стигне, на основу распореда потрошње који тренутно имамо тако да мало је вероватно да ћемо изаћи из режима планираних искључења“, рекао је Харченко.

Он је напоменуо да приступ електричној енергији у стандардном режиму може бити настављен у априлу под повољним условима.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *