Премијерка на лицемерје Немаца: КАКО ЗА КИПАР ВАЖИ, А ЗА СРБИЈУ НЕ?

0
Ана Брнабић, премијерка

Ана Брнабић (Фото: Printscreen Pink Tv)

Премијерка Ана Брнабић рекла је данас да се примењују дупли стандарди у међународним односима према територијалним споровима и навела пример Кипра и КиМ које је немачко Министарство спољних послова третира на различите начине.

– Немачко Министарство спољлних послова је рекло да решење две Немачке није опција за Кипар, него је једино решење кроз УН и поштовање релевантних резолуција УН. Дакле, две државе није опција за Кипар, а када говоре о Србији то је ваљда једина опција и није опција поштовање резолуција УН. Али таква је реалност и ми морамо да радимо у тим оквирима, да очувамо Србију и председник Вучић ради на томе – рекла је премијерка за ТВ Пинк.

Објаснила је да се мора радити на економском јачању Србије паралелно са заштитом националних интереса у политичкој сфери.

– Политички морате да штитите интересе нашег народа, укључујући КиМ, али с друге стране морате и даље да градите мостове са онима који кажу да за Кипар резолуција УН важи, а на Србију никако не сме да се примени – приметила је премијерка Брнабић.

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *