Члан одбора компаније Фајзер лобирао да Твитер цензурише информације о ковид вакцини

0
фајзер

Откривено је да је члан одбора компаније Фајзер др Скот Готлиб лобирао код Твитера да цензурише информације које доводе у питање ефикасност ковид вакцине у поређењу са природним имунитетом.

Недавно објављени Твитер фајлови показују да је платформа цензурисала твит др Брета Жироара, члана одбора биофармацеутске компаније Алтеса Биосајенсис, која производи лекове за борбу против ковида, након што га је Готлиб означио.

У августу 2021, Готлиб се пожалио Тоду О’Бојлу, вишем менаџеру Твитер тима за јавну политику, на Жироарову тврдњу да природни имунитет нуди већу заштиту од вакцине.

„Сада је јасно да је #ЦОВИД19 природни имунитет супериорнији од #вакцинског имунитета, и то МНОГО. Не постоји научно оправдање за #ваксерски доказ ако је особа раније имала инфекцију. @ЦДЦДирецтор @ПОТУС мора пратити науку. Ако нема претходне инфекције? Вакцинишите се!” твитовао је Жироар.

Готлиб је тврдио: „Ово је врста ствари која је корозивна. Овде он извлачи свеобухватан закључак из једне ретроспективне студије у Израелу која није била рецензирана. Али овај твит ће на крају постати виралан и подстаћи извештавање преко вести.”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

О’Бојл је потом проследио Готлибов е-мејл на преглед Твитеровом тиму за стратешко реаговање, али им није рекао да је Готлиб у одбору компаније Фајзер, већ га је само назвао „бившим повереником ФДА“.

Упркос пресуди Твитеру да твит није прекршио правила, он је на објави оставио ознаку о „обмани”, што значи да су му одговори, дељења и лајкови онемогућени, закопавајући га у алгоритам.

Недељу дана касније, Готлиб се пожалио на још један твит скептика Џастина Харта који је рекао: „Штапови и камење могу да ми сломе кости, али вирусни патоген са стопом смртности код деце од 0% коштао је нашу децу скоро три године школовања“.

Прочитајте још:  МРАЧНА ТАЈНА РАТА НА КАВКАЗУ! Иза сукоба Јерменије и Азербејџана леже планови великих сила, ако пропадну ЕУ је прва на удару!

Готлибова забринутост била је да би твит могао да изазове сумњу у вези са давањем деци вакцине против ковида, с обзиром да ће она „ускоро бити одобрена за децу од 5 до 11 година“.

Члан одбора Фајзера је такође претходно означио чланак који је написао новинар и скептик у вези ковид вакцине Алекс Беренсон, којег је Твитер касније суспендовао.

Готлиб није био срећан што су његови покушаји лобирања у име компаније Фајзер разоткривени, жалећи се да је објављивање његових комуникација са Твитером подстакло „окружење на претње“ и довело до „претећег дијалога, са потенцијално озбиљним последицама“.

Жироар је одговорио тврдњом да је Готлиб узнемирен што је ухваћен „очигледно (стављајући) корпоративне интересе на прво место, а не јавно здравље“.

Мејлови такође показују да је Бела кућа лобирала на Фејсбуку да цензурише Такера Карлсона и друге због изражавања скептицизма у вези са вакцином против КОВИД-19.

Све ово још једном наглашава чињеницу да је политика „модерације садржаја“ наметнута по налогу лобирања од стране владе и великих фармацеутских компанија, што представља јасно кршење Првог амандмана.

Александар Митић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *