МОДЕЛ ОМЛАДИНСКЕ ПОЛИТИКЕ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ ПРИМЕНИТИ И У СРБИЈИ!

0

На маргинама састанака у Москви делегација Заветника сусрела се и са Сергејем Бондаренком, једним од најважнијих и најперспективнијих омладинских политичких лидера Руске Федерације, који је и креатор многих иницијатива у сфери омладинске политике Руске Федерације.

У разговору са г. Бондаренком учествовали су народни посланик Заветника Никола Драгићевић, председник Извршног одбора Заветника Стефан Стаменковски и члан Председништва Горан Игић.

По повратку у Србију сада смо решени да говоримо у медијима о тој врсти модела укључивања младих у токове одлучивања и залагаћемо се са доношење сличних закона, које ће наши страначки експертски тимови прилагодити српској ситуацији, али ћемо као полазни модел узети омладинску политику Руске Федерације, јер мислимо да је веома успешан по свим параметрима.

Важно је истаћи невероватну чињеницу да је су српском парламенту само 11 народних посланика млађих од 30 година (а укупан број парламентараца је 250), што довољно показује колико су млади заправо маргинализована друштвена група у Србији, којој се неретко онемогућава озбиљан друштвени ангажман.

Српска странка Заветници не само да има најмлађег лидера међу парламентарним странкама, већ има изузетну подршку међу млађом популацијом и залагаћемо се за системска решења, која подразумевају веће укључивање младих у токове одлучивања. Модел омладинске политике Руске Федерације је одличан пример како може да се дугорочно ради на политичкој будућности међу омладином и уз извесна прилагођавања може бити добра полазна основа да се примени и у Србији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

BONUS VIDEO

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *