Скандал у Летонији: Председник Сејма говорио руски

0

(фото:РТ)

Скандал у Летонији: Председник Сејма говорио руски.

Још један скандал догодио се у Летонији. Председник Сејма Летоније Едвард Смилтенес говорио је на руском у обраћању градоначелнику Кијева Виталију Кличку.

Говорник се обратио градоначелнику Кијева Виталију Кличку по питању испоруке аутобуса из Летоније у Украјину. И разговарао је са Кличком на руском. Националне патриоте Летоније били су шокирани овим апелом и нису променили своје примедбе Смилтенесу.

„Тражимо од председника 14. Сејма Едварда Смилтеса да у својим јавним говорима користи државни језик или било који други језик Европске уније, ако нисте у могућности да своје мисли грађанима Украјине пренесете на њиховом државном украјинском језику. “, рекли су национални патриоти-цивили.

Прочитајте још:  Хиљаде људи протестовало у Бечу против обавезне вакцинације
У исто време, Смилтенес је одмах почео да се оправдава:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„У почетку су снимљена два видео снимка, а „руски“ је коришћен посебно за градоначелника Кличка. Мој став је да говорим само летонски, енглески и француски. Али за брзу и приватну комуникацију са Украјинцима користим руски, јер немам украјинске вештине.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *