Сноуден: Бајден није у затвору јер поседује тајна документа

0
сноуден

сноуден

Сноуден: Бајден није у затвору јер поседује тајна документа.

Бивши службеник Агенције за националну безбедност (НСА) и узбуњивач Едвард Сноуден рекао је у данас да је амерички председник Џозеф Бајден током свог мандата као председник успео да избегне затвор због поседовања више поверљивих докумената од многих узбуњивача.

“Вреди напоменути да се чини да је председник ‘побегао од затвора’ са више поверљивих докумената од многих узбуњивача. Поређења ради, Ријалити Винер је осуђен на пет година само због једног документа”, написао је Сноуден на Твитеру, коментаришући вест да су документи означени као “поверљиво” пронађени у Бајденовом истраживачком центру, преноси ТАСС.

Сноуден је истакао и да су пре Бајдена и други званичници били у незаконитом поседу тајних докумената укључујући бивше америчке председнике Доналда Трампа и Била Клинтона, као и бившег шефа ЦИА Дејвида Петреуса.

“Ови момци су имали на десетине, стотине докумената. Али за њих нема затвора”, написао је Сноуден. У понедељак је Си-Би-Ес њуз пренео, позивајући се на изворе, да је отприлике 10 владиних докумената, означених “поверљиво”, пронађено у Бајденовом центру за дипломатију и глобални ангажман у Вашингтону.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бела кућа је потврдила да су документа 2. новембра 2022. пронашли Бајденови адвокати, који су потом обавестили Националну архиву, где сви такви папири морају да се предају. Особље Архиве је обавестило Министарство правде САД, које испитује како су поверљиви документи доспели ту. То је прелиминарни корак, након чега ће шеф Министарства правде морати да одлучи о даљој истрази и именовању специјалног тужиоца који ćе се бавити случајем.

Прочитајте још:  Повећава се број погинулих у Москви, нису сви страдали од метка терориста

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *