Вагнер: Цео Соледар је пун лешева украјинских војника, нема хуманитарних коридора

0
вагнеровци вагнер

(Фото: Васељенска)

Вагнер: Цео Соледар је пун лешева украјинских војника, нема хуманитарних коридора.

Град Соледар налази се у потпуности под контролом руске војске а сви преостали украјински терористи који нису прихватили да се предају су уништени, изјавио је представник Вагнера бизнисмен Јевгениј Пригожин, преноси Политнавигатор.

„Још једном желим да потврдим потпуно ослобођење и чишћење територије Соледара од јединица украјинске војске. Цивили су повучени, украјинске јединице које нису хтеле да се предају су уништене. Убијено је око 500 војника. Цео град је затрпан лешевима украјинских војника. Ни о каквом хуманитарном коридору не може бити говора. Почињемо да чистимо мине“, саопштава Вагнер.

Прочитајте још:  У Сумској и Харковској области Украјине проглашена је ваздушна узбуна
Треба напоменути да су анонимни телеграм канали током целог дана емитовали информације да се наводно организује хуманитарни коридор за повлачење опкољених милитаната Оружаних снага Украјине. Ове гласине су почеле састанком у Турској између руског комесара за људска права Татјане Москалкове и омбудсмана Врховне раде Дмитрија Лубињеца.

Међутим, на званичном каналу Москалкове јавља се да су нестала лица предмет преговора, као и питања размене и услова притвора затвореника, о Соледару се није разговарало. Лубинец такође нема ни речи ни о каквом хуманитарном коридору.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *