Захарова пита УН: Зашто се Србима не дозвољава да врате војску и полицију на КиМ

0
захарова

Марија Захарова (Фото: HO / RUSSIAN FOREIGN MINISTRY / AFP)

Захарова пита УН: Зашто се Србима не дозвољава да врате војску и полицију на КиМ.

Портпаролка руског Министарства спољних послова скренула је пажњу на изјаву амбасадора САД у Београду Кристофера Хила који је дао себи за право да јавно посумња у релевантност Резолуције 1244.

Министарство спољних послова Русије позива Секретаријат УН да обрати пажњу на одбијање Срба у њиховом захтеву да пошаљу полицијски и војни контингент на Косово и Метохију, поштујући резолуцију Савета безбедности УН, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

“Зашто секретаријат УН, који је толико активан у вези са ситуацијом око Украјине, не жели на брифинзима да цитира и прочита Резолуцију 1244 и позове одговарајуће снаге да је спроведу? Зашто секретаријат УН не жели да подржи захтев Београда по питању ове конкретне резолуције по питању слања у регион српске војске и полиције? То је јавни документ само треба да се обрати пажња на њега”, рекла је она данас на брифингу.

Она је скренула пажњу и на изјаву амбасадора САД у Београду Кристофера Хила који је недавно дао себи за право да јавно посумња у релевантност Резолуције 1244, која је, по његовим речима, донета у другим геополитичким условима, па самим тим не одговара савременој реалности.

“Изјаве америчког амбасадора јасно одражавају жељу Вашингтона да избрише спорне одредбе из документа УН, укључујући и право Србије да врати своје безбедносне снаге на Косово”, истакла је она.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Не може концерт, Здравка Чолића, ни скрнаљења стратишта Касарне 17 пука на Јадру у Ваљеву
Подсећамо, премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти предао је 15. децембра Чешкој председавајућој Савету Европске уније захтев Приштине за придруживање ЕУ.

Министарство одбране Србије је као одговор на то пренело захтев команди мисије НАТО КФОР за увођење до 1.000 српских полицијских и војних снага на Косово и Метохију у складу са резолуцијом Савета безбедности УН 1244.

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *