Артиљеријске јединице Белорусије стављене у пуну приправност!

0
белорусије

Фотографија: Министарство одбране Републике Белорусије

Артиљеријске јединице регионалне групације трупа Белорусије и Русије су у приправности. Ово је у петак, 13. јануара, саопштила прес служба Министарства одбране Белорусије, а преноси портал Известија.

„У оквиру заједничких мера борбене координације <…> артиљеријске јединице 11. одвојене механизоване бригаде припремају се за извршавање задатака“, наводи се у саопштењу Министарства одбране .

Раније истог дана, Алексеј Полишчук, директор другог одељења за земље ЗНД Министарства спољних послова Русије, рекао је да су заједничке вежбе Русије и Белорусије одбрамбене природе и да су осмишљене да обесхрабре потенцијалне противнике од ескалације.

Заменик министра одбране Белорусије Андреј Жук уверио је 6. јануара да је заједничка белоруско-руска регионална групација трупа спремна да брани Државу Уније.

Државни секретар Савета безбедности Александар Волфович је крајем прошле године истакао да нови изазови доприносе сарадњи Минска и Москве, као и јачању независности од деструктивне политике непријатељских земаља .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *