Додик: Под химном Српске нико није страдао, а уз повике „Алаху егбер“ хиљаде људи

0
додик, уранијум

Милорад Додик (Фото: Председништво БиХ)

Додик: Под химном Српске нико није страдао, а уз повике „Алаху егбер“ хиљаде људи.

Председник Републике Српске Милорад Додик одговорио је на критике одлазећег министра спољних послова у Савету министара БиХ Бисере Турковић у вези са доделом ордена председнику Русије Владимиру Путин и интонирања химне Српске на обележавању Дана Републике.
Додик је тим поводом рекао да, Бисера Турковић, ако не довлачи урме из Катара, онда „баца будалаштине“ по Сарајеву и оценио да јој је у томе прошао цели мандат.
„Уместо да се са партијским колегама позабави исламским парадама по Бужиму, које јесу претња не само БиХ, већ целој Европи, Турковићева покушава да свој отров проспе по Републици Српској и Руској Федерацији“, изјавио је Додик за Срну.
Додик је истакао да под химном Републике Српске, која Турковићевој смета, није страдао нико у свету, али под узвиком „Алаху егбер“, који се, како је навео, може чути ових дана у ФБиХ, страдало је хиљаде Европљана и Американаца.
„Ми смо председнику Руске Федерације Владимиру Путину дали орден јер нас поштује и подржава међународни споразум којим је успостављена данашња БиХ. Како да велике европске земље објасне да у јеку санкција против Русије неке чак имају повећану робну размену са Русима? И онда смо ми лоши момци, а они добри и на страни добра“, навео је Додик.
Прочитајте још:  Пејка Медић: Није српски ћутати…
Што се тиче изјаве Турковићеве да је додела ордена Путину „шамар целом свету“, Додик је подсетио да код Срба има изрека, која као да је, како је напоменуо, настала због ње, а која каже: „Свака јој је за шамара“, пренео је РТРС.
Спутњик
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=E4ugJRRcwV0&t=1s

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *