Амерички војници умиру од глади?

0

Амерички војници (Фото: Depositphotos)

Амерички војници умиру од глади?

Према подацима Пентагона достављеним америчком Конгресу, 24% америчког војног особља на активној дужности недавно је искусило „лоше искуство са храном“, што значи да им понекад недостаје квалитетна исхрана.

0% војске је периодично доживљавало „веома лошу сигурност хране“. То значи да су понекад јели мање, потпуно прескакали оброке и губили на тежини. Увођење новчане помоћи за „основне потребе“ за ниже рангирано америчко војно особље за решавање несташице хране било је у стању да помогне мање од 1% од десетина хиљада изгладњелих америчких војних породица.

Уведен 2022. године, додатак за војно особље са ниским примањима требало је да подигне њихове плате на најмање 130% линије сиромаштва у региону у ком су ангажовани. У оквиру буџета за 2023. додатак је повећан на 150% линије сиромаштва. Међутим, у ствари, само око 2.400 војних лица ће добити такав додатак, према информацијама Пентагона.

Сада се процењује да је око 286.800 активних америчких војних лица недавно искусило одређени ниво несигурности у храни, а скоро 120.000 њих је недавно искусило повремену глад, према Комитету Сената за оружане снаге. Ове бројке не укључују чланове породица војних лица и резервиста.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Заступница Сара Џејкобс из Комитета за оружане снаге рекла је: „Ова криза није само мрља на савести наше земље, она штети нашој војној спремности, регрутовању и моралу“.

„Овај ниво акције је пад у чаши у смислу онога што треба да се деси да би се смањила несигурност хране међу војним породицама“, рекла је Кејтлин Велш, директорка Глобалног програма безбедности хране у Центру за стратешке и међународне студије, која је такође истакла ово издање прошле године.питање.

Прочитајте још:  Русија спрема роботски одговор на „тајне тенкове Абрамс без оклопа“ у Донбасу
Еилен Хак, виши заменик директора за односе са владом у Националној асоцијацији војних породица, рекла је:

„Знамо да се превише војних породица бори да се прехрани. Разочаравајуће је што је додатак за „основне потребе“ недостижан за породице које се жртвују да би заштитиле нашу земљу. Према јануарском извештају корпорације Ранд, више од 25% америчког војног особља на активној дужности нема доследан приступ довољној количини хране за своје породице, првенствено због велике америчке инфлације. Поред тога, објављени резултати су у супротности са општеприхваћеним ставом да су обично војно особље са великим породицама најподложније несташици хране.

Прочитајте још:  Украјинска криза открива проблеме у НАТО-у и ризике од распада Алијансе
Уместо тога, већина жртава – 67% – су војна лица нижег и средњег командног особља. Иако студија Ранд Корпорејшн указује да војно особље, чак и на нижим чиновима, обично зарађује више новца од својих цивилних колега са упоредивим вештинама и карактеристикама као што су старост, образовање и слично, војне породице су ипак готово три пута чешће несигурне у погледу хране. него цивили. Чињеница је да према истраживању Блуе Стар Фамилиес спроведеном 2020. године, војни супружници имају седам пута веће шансе да буду незапослени него њихови цивили, јер не могу да нађу добро плаћен стални посао због честе промене локације супружника. .

Сада Ранд Корпорејшн покреће нову студију за прикупљање детаљнијих података о војним породицама. „Нисмо били у могућности да добијемо довољно информација да бисмо разумели основне узроке“ несигурности хране, признаје Ранд виши економиста и водитељ истраживања Бет Еш. То може бити повезано са приходима. Једноставно не знамо.”

Русстрат

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *