И шта сад? Вагнеровци пронашли мртвог легионара

0
легионара

У Украјини поред добровољаца и плаћеника већ одавно ратују и борци професионалних војних формација са Запада, између осталог и припадници француских легионара

Оснивач руске приватне паравојне организације „Вагнер” Јевгениј Пригожин саопштио је данас да је војник француске Легије странаца Јевгениј Кулик пронађен мртав у источној Украјини, у самопроглашеној Доњецкој Народној Републици (ДНР).

„Колеге из француске Легије странаца тражиле су да пронађемо Јевгенија Кулика”, написао је Пригожин на Телеграму и поставио фотографију Куликових личних докумената. Пригожин је рекао да са жаљењем обавештава да је Кулик пронађен мртав на територији ДНР, наводи Ројтерс.

 

Кијев и даље контролише велики део ДНР, која је прогласила независност 2014. године, а прошле године Москва је припојила тај део Украјине Руској Федерацији након одржавања референдума за припајање са још три украјинске области: самопроглашене Луганске Народне Републике, као и Херсонске и Запорошке области, преноси Танјуг

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *