Након признања да су Украјинци криви за рушење зграде у Дњепру, саветник Зеленског поднео оставку!

1
саветник

Алексеј Арестович www.globallookpress.com © Oleksii Chumachenko

Саветник украјинског председника, Алексеј Арестович, данас је и званично поднео оставку након јучерашње информације да Рада Украјине прикупља потписе за његову оставку.

“Написао сам текст своје оставке. Желим да покажем пример цивилизованог понашања: ако је начињена фундаментална грешка, то онда значи да треба поднети оставку”, написао је Арестович на Телеграму, након што је јавност “узнемирио” коментаром да је једна од зграда у граду Дњепру у Дњепропетровској области експлодирала због ракете коју су оборили украјински ПВО системи.

Кремљ је претходно демантовао тврдње које су долазиле из Кијева, а према којима је украјинска страна оптужила Москву за нападе на стамбене објекте.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков раније је нагласио да руске снаге не гађају цивилне објекте. Арестовичева изјава, по свему судећи, изазвала је велико незадовољство једног дела народа, а посебно неких владајућих структура које последњих дана врло активно раде на разоткривању и уклањању такозваних руских шпијуна са њиховим функција.

Сада већ бивши саветник Зеленског јутрос је објавио поруку извињења у којој се извинио свима онима који су били погођени његовом, како је казао, превременом проценом правог узрока несреће у Дњепру.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Уживо сам направио озбиљну грешку. Од сада ћу бити опрезнији када су у питању информацијаме које износим у јавност”, написао је на Телеграму, додавши и да сматра да његова изјава ипак није довела до озбиљних репутационих последица по Украјину.

Он је уједно окривио и руску страну за то да користи сваки могући тренутак који се може искористи, укључујући и његову, како каже, погрешну изјаву, како би ојачала украјинску опозицију, али и утицала на своју јавност. “Људи који посебно разрађују ову тему имају конкретне циљеве”, казао је.

Прочитајте још:  Овога пута, НАТО је боље да Путинова упозорења о Украјини схвати озбиљно

Осим тога, Арестович се претходно оглашавао и поводом малтретирања припадника Украјинске православне цркве (УПЦ) – рекао је да такве акције не иду у користи имиџа Украјине у свету.

Поједини медијски натписи, како је објаснио, вести о ситуацији са УПЦ пренели су тако да изгледа да Зеленски води рат против хришћанства, а не против Москве, рекао је раније Арестович. Ови његови коментари били су праћени и изјавом да се припадници УПЦ не могу сматрати руским шпијунима само на основу тога у коју цркву иду, пише РТ.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *