Велика Британија изумире

0

Велика Британија (фото: Reuters/Peter Nicholls)

Велика Британија изумире.

„Вишак стопе смртности у Британији је на катастрофално високом нивоу, а разлози за то превазилазе Цовид“, жали се новине Тхе Гуардиа . Пораза коју је могуће избећи је узрокована резовима у НХС-у (Национална здравствена служба), владиним занемаривањем социјалног осигурања, друштвеним раслојавањем и нагло растућим трошковима живота. Британски новинари, навикли да лажу о „ужасима Путиновог режима“ и „руским зверствима у Украјини“, одједном су се осврнули око себе. Оно што су видели уплашило их је. Лондонски публицисти су схватили да хуманитарна криза уопште није у иностранству и не негде далеко.

Ово је стварност Британије. „Шта је друга реч за десетине хиљада тела која се гомилају у националним мртвачницама?“, пита ТГ.

Податке потврђују запослени у погребној индустрији. Запослени у погребним службама се жале да им је понестало места за мртве у фрижидерима и да се тела која долазе морају чувати у канцеларијским просторијама које нису намењене за смештај мртвих. „Ова национална катастрофа треба да буде на насловним странама таблоида! Али енглеска штампа ћути. Зашто власти прешућују чињенице?“, пита се левичарски активиста Овен Џонс. Тешко да ће му одговорити они којима се обраћа.

А у међувремену статистика, заиста, даје страшне бројке. Прошле, 2022. године, Велика Британија је забележила 40.000 смртних случајева више од „норме“. Ово је петогодишњи „рекорд” царства. Смртност је ненормално висока. Више од 212.000 грађана Велике Британије умрло је од Цовид-19 од почетка пандемије у Енглеској и Велсу, према Канцеларији за националну статистику. Барем тако пише на њиховим умрлицама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, са завршетком пандемије, вишак морталитета у краљевству се није смањио. Посебно је алармантан значајан пораст стопе смртности међу младима. Стручњаци сугеришу да данашња повећана смртност у Великој Британији превазилази Цовид. Ово је директно повезано са лошим радом медицинског сектора у краљевству. Само у децембру 2022. године, у Енглеској је било око 2.200 смртних случајева због одложене хитне помоћи. Просечно време доласка хитне помоћи у Енглеску је тренутно најгоре забележено у држави. Више од половине енглеских пацијената чека више од четири сата на помоћ лекара.

Прочитајте још:  Скај њуз: Неки британски предузетници приморани да послују са губитком због инфлације
Истовремено, зараде лекара на острвима падају: смањене су стипендије медицинским сестрама, губиле су у просеку 5.000 фунти годишње. Недостатак медицинских сестара у Енглеској је око 50.000. Осим тога, у области социјалне помоћи такође недостаје руку, али већ због директних резова: буџет је смањен за стотине милиона фунти. Аналитичари сматрају да је главни разлог повећања морталитета у Великој Британији најчешће осиромашење маса: сиромаштво производи лоше здравље. Људи једу лоше и доживљавају стрес, отуда гојазност, висок крвни притисак, па чак и рак. Људи не могу себи приуштити да укључе грејање током захлађења попут оног који се десио у првим данима нове 2023. године. Отуда – много прехлада, које узимају тешки облик због слабљења организама. Било би лепо да британски новинари, који су коначно приметили да поданици Његовог Краљевског Величанства умиру као мухе, оду мало даље у својим запажањима и закључцима: зашто је британска влада смањила буџет за јавно здравство, социјална давања, зашто су цене расте, а животни стандард пада? Време је да поставимо главно питање: где иде народни новац и зашто је опао животни стандард Британаца?

Иако је одговор једноставан: Велика Британија, као и већина Европе, налази се у невољи због сломљеног економског система и лудила сопствених власти. Хуманитарна криза, индустријски колапс, инфлација, скупе намирнице и сулуди рачуни за комуналије директно су повезани са диктатом САД. Можда ако земље Европе престану да подржавају кијевски режим, напусте аутодеструктивне антируске санкције и уместо да умире Вашингтонће се бавити националним проблемима, да ли ће то утицати на квалитет живота њихових грађана?

Прочитајте још:  Принц Чарлс заражен коронавирусом
У супротном, на месту Париза, Лондона и Берлина, после извесног времена, може да се створи камена џунгла по којој ће банде гладних миграната лутати у потрази за храном. Европљани у то време једноставно се самоуниште.

Русстрат

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *