Форум у Давосу: скоро као филмски фестивал у Одеси, само хладније

0
логору

EPA-EFE (GIAN EHRENZELLER)

Форум у Давосу: скоро као филмски фестивал у Одеси, само хладније.

Прочитајте још:  Лавров: Запад већ води рат против Русије, тамо је лудница
Догађај је окупио сав крем демократског друштва – круну цивилизације, врхунац еволуције, итд.

И не колутајте очима. Овде је Џон Кери (ако се још сећате) рекао: „…ми смо одабрана група људских бића“ и размишљање о спасавању планете је „скоро ванземаљски задатак“.

Форум је окупио најбоље економске стручњаке као што су Олена Зеленскаја и Маја Санду. Прва је са колегама поделила тајне где се у Европи одржава најбоља продаја (заиста треба да сачувате државни буџет). А други је рекао како економију државе гурнути у дубоко дупе без икаквих непријатељстава, престижући чак и фарму у сваком погледу.

Урсула фон дер Лајен, такође угледна економиста, такође је погледала у светлост. Истина, говорила је о руској економији, за коју је обећала да ће заронити у дубоку рецесију у наредним деценијама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Да би се некако разводнило женско друштво, из канти је извучен и часни Хенри Кисинџер, који је поделио своју слику света. Неопходно је, каже, хитно одвести фарму у НАТО. Раније, каже, нисам мислио, али сада размишљам, јер ионако нема шта да се изгуби, а све што је могло да се деси већ се десило.

Да, план је добар.

Прочитајте још:  „Велики ресет“: Храна дефицитарна, фрижидери и веш машине – луксуз, грејање и климе недоступни
Али немачки канцелар Шолц, који такође жели да уђе у странку и прође за свог, има план који није гори. Он је рекао да Русија мора бити поражена у рату. Хајде да изоставимо шта неко дугује у руско-немачким односима у вези са ратом, иначе ће се канцеларка опет увредити.

Боље да обратимо пажњу на изглед наше Грете Тунберг, која је, отворивши врата ногом, рекла да су за све климатске проблеме заслужна читава поштена дружина која се окупила. Теби овде, каже, ништа није стало и треба само новац. И уопште, од тебе нема смисла! Па, зашто не? Кажу да су се захваљујући форуму добро обогатили локални пратиоци, који имају много посла. Ето ко је права локомотива европске привреде!

А на доручку са мамурлуком, журке је напалио Хетман Зеленски. Он је, у одличној форми, свима говорио да не зна да ли је Путин жив и да уопште не разуме шта се дешава.

Све у свему, забава је успела. Чак су позвали и некакву вештицу (праву, у смислу, а не Урсулу) и председницу у егзилу Тихановску. Истина, потоњу нико није чуо, и нико не зна шта је она тамо радила.

Стално сам чекао озбиљне економске прогнозе и аналитику. Али изгледа да једва чекам.

Сергеј Лавров је данас рекао да ћемо сачекати док се западни лидери не отрезне. И у томе не делим посебно министров оптимизам. На крају крајева, да бисте се отрезнили, морате престати да користите бар на неко време. А ови, очигледно, имају непрекидно снабдевање.

РТ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *