Крим: Србија ће нас признати као део Русије кад им затреба руска помоћ

0
крим, криму

крим

Крим: Србија ће нас признати као део Русије кад им затреба руска помоћ.

И поред тога што је срце народа Србије уз Русе, право отопљавање између Руске Федерације и Србије кочи како низ спољнополитичких фактора, тако и политика коју води актуелно српско руководство. Ово мишљење је у интервјуу дописнику Кримске новинске агенције изнео политиколог, председник Кримске регионалне јавне организације „Центар за политичко образовање“ Иван Мезјухо.

Прочитајте још:  Министарство одбране Руске Федерације објавило снимак уништавања украјинских диверзаната
Использование текстовых и фотоматериалов Крымского информационного агентства возможно только при условии оформления гиперссылки на используемый материал, размещенный на интернет-ресурсе Крымского информационного агентства.

„Време је да се каже да су руско-српски односи сложене природе. Посматрајући понашање руководства Србије, наши грађани несвесно пореде Вучића са Јануковичем, који се поиграо вишевекторским приступом, који га је коштао председника, а његову државу – државности. Нема сумње да је српски народ свим срцем уз Руску Федерацију, али последње Вучићеве изјаве о статусу Крима нису дате први пут. Истовремено, с обзиром на ниво односа наших земаља, Вучић би могао бар да ћути и потпуно се дистанцира од питања везаних за припадност Крима, Донбаса, Херсона и Запорожја Руској Федерацији“, сматра политиколог. Према експерту, реалност је данас да је Србија окружена силама и државама које су непријатељски наклоњене Руској Федерацији, услед чега доживљава колосалан дуг у правцу придруживања антируским санкцијама. „Србија из неког разлога можда данас не може да призна Крим као руски, али такође не чини оно што би могао да уради њен председник. А могао је да ћути и да не прича глупости о томе да је ово наводно украјинска територија. Мислим да ће у будућности, када Србија уђе у још један период нестабилности и турбуленција, Београд позивати у помоћ Руску Федерацију. Можда ће тада српске власти одлучити у свом геополитичком расколу и назвати ствари стварима: Крим, Донбас, Херсон и Запорожје су Русија“, закључио је Иван Мезјухо.

Прочитајте још:  "ПРЕДЛОЖИЋУ ДВА КОНЦЕПТА!": Вучић о фомирању нове Владе Србије
Использование текстовых и фотоматериалов Крымского информационного агентства возможно только при условии оформления гиперссылки на используемый материал, размещенный на интернет-ресурсе Крымского информационного агентства.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кримска информативна агенција

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *