УПЦ: Заплењен још један храм у Кијевској области

0
УПЦ

УПЦ

УПЦ: Заплењен још један храм у Кијевској области.

Украјинска православна црква (УПЦ) саопштила је да  заузелт Успенски храм у селу Тарасовка у Кијевској области.

Како је саопштила УПЦ, јуче, 21. јануара, наоружани представници територијалне одбране и представници локалних власти заузели су Успенски храм у Кијевској области.

Група наоружаних представника територијалне одбране, предвођена локалним властима, заузела је Успенску цркву у селу Тарасовка, Кијевска област.кажеу поруци УПЦ у телеграм каналу.

Прочитајте још:  Папски трон и његови емисари оруђе су глобалиста
Појашњава се да ово није први покушај заузимања храма. Претходни је био почетком децембра прошле године, када су активисти расколничке „Православне цркве Украјине“ (ПЦУ), заједно са одбрамбеним снагама и локалним властима, упали у храм, блокирали улаз и почели да примењују физичку силу. против парохијана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Међу женама које су тада страдале од агресије присталица ПЦУ и територијалне одбране била је и Олександра Крусјан, мајка војника Оружаних снага Украјине Володимира Крусјана. Током ових догађаја, жена је сазнала да је њен син погинуо на линији фронта. Мајка преминулог хероја била је принуђена да клекне и замоли организаторе туче да престану да чине безакоње. Неко време активисти ПЦУ су се повлачили, али су касније одлучили да одузму храм легалној верској заједници“, објаснио је УПЦ.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *