Увозимо мед а наши произвођачи лагерују сопствени!

0
мед

Наши произвођачи лагерују свој мед јер не могу да га продају испод произвођачке цене

Прошле године увезено је 27 тона меда из Украјине, а из Кине је увезено чак 70 одсто више меда него 2021-ве године, упозоравају из савеза пчеларских организација Србије. Због такве ситуације, наши произвођачи лагерују свој мед јер не могу да га продају испод произвођачке цене, каже председник савеза, Родољуб Живадиновић.

Јожеф Абрахам пчелар из Аде годинама се професионално бави производњом меда. Мед је ускладиштио јер не жели да га прода по ниској цени. Како каже ове године откупљивачи су му за прошлогодишњи сунцокретов мед нудили 2,5 евра док је цена 2021. Године 3,5 евра.

 

2021 година за произвођаче меда је била одлична. Багремов мед се продавао за око седам евра а Србија је била једина земља у свету где се постигла тако висока цена. Произвођачи су могли да продају мед по тој цени јер имају сопствени погон у Рачи, који користе бесплатно, а сав профит од продаје завршио је код самих пчелара каже председник Савеза пчеларских организација Србије Родољуб Живадиновић додајући да је данас ситуација другачија јер на тржишту имамо мед из Украјине који је њиховим пчеларима плаћен по дупло нижој цени од наше.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Из савеза пчеларских организација Србије кажу да је у Србији повећан број пчелара као И кошница И додају да се у тој грани пољопривреде мора увести максимална економичност.

Из те организације апелују на потрошаче да купују домаћи мед који се продаје под брендом Наш Мед.

Прочитајте још:  Руски медији: ЛГБТ премијерка Србије подржала Украјину

РТВ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *